Welkom

ThinkPink

Think Pink - Geef om HaarKapsalon Zo Knap heeft zich geëngageerd en steunt Think Pink in haar campagne Borstkankerpreventie.
Bij ons kan u dan ook terecht voor een gratis snit (en desgewenst brushing) bij het schenken van uw paardenstaart.


Wie is ThinkPink?

Think-Pink is de nationale borstkankercampagne en zet zich dagelijks in voor borstkankerpatiënten en hun familie.

Think-Pink vraagt meer aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt. De organisatie heeft vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren
  • Sensibiliseren
  • Wetenschappelijk onderzoek financieren
  • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen 


Die doelstellingen maakt Think-Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Think-Pink hecht ook veel belang aan bewegen, omdat bewegen zowel borstkanker helpt voorkomen als belangrijk is in het herstelproces. Daarom organiseert de organisatie heel wat sportieve evenementen.Wat is de Geef om Haar-actie?
Geef om Haar is een permanente actie van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne.

60% van de vrouwen die hun haar verliezen door de behandeling vindt dit het meest pijnlijke en ingrijpende aspect van hun ziekte. Ongeveer 8% van de vrouwen met kanker overweegt zelfs om chemotherapie te weigeren, omdat ze hun haar niet willen verliezen. Ook al betekent dit dat hun leven in gevaar komt.

Emotionele en financiële bijstand, dat wil Think-Pink geven aan lotgenoten met borstkanker die hun haar verliezen. En daar draait Geef om Haar rond. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig.


Think-Pink spoort met dit project zo veel mogelijk vrouwen en mannen aan om hun verzorgde haar te laten groeien voor Geef om Haar, een staart van minstens 20 cm te knippen en weg te schenken. Zo help je lotgenoten met borstkanker die hun haar verliezen door de behandeling.


Een paar vuistregels:
De paardenstaart die je afknipt moet droog zijn, gezond en minstens 20 cm lang. Minstens, want hoe langer de staart, hoe waardevoller het haar. Of je haar blond, bruin, grijs, gekruld of gekleurd is, als het aan deze voorwaarden voldoet kan het allemaal. Opgelet: ben je jonger dan 18 jaar, overleg dan eerst met je ouders voor je je haar schenkt.Meer info kan op www.geefomhaar.be of contacteer ons vrijblijvend

Zorg ervoor dat je haar fris gewassen en volledig droog is. Gebruik géén stylingproducten zoals haarlak, gel of wax.